luni, 24 mai 2010

Scrisoare...


Bebe mare, bebe 2, Boddi, Bogdane, Bogdanule......sau cum iti place tie mai mult. Te-am vazut aseara foarte bulversat si am simtit ca esti ravasit sufleteste. Insa, momente mai putin bune are toata lumea. Am trecut si eu ca si tine prin anumite momente, in care am simtit ca nu fac parte din filmul vietii mele, ca doar privesc ce se intampla, inerta. Este acel moment in care timpul sta. Cand nimic nu este ceea ce vrei, cand vrei sa devii ceva dar nu poti, cand ai tot dar defapt nu ai nimic, cand lacrimile iti curg pe obraz si nu poti schimba nimic, pentru ca acel nimic chiar se intampla. Cand singurul lucru pe care il poti face este sa accepti prezentul asa cum este. Si am invatat ca in astfel de momente sa spun ”Doamne Faca-se Voia Ta!”


Una din prietenele mele imi spunea : Nu trai nici in trecut, nici in viitor, ci traieste in prezent sau clipa care tocmai a trecut pentru ca nu se mai intoarce niciodata!… Si la ce as vrea sa traiesc clipa prezenta daca ea este plina de acel nimic?

Pentru ca de la acel nimic porneste viitorul. Nimic din tot ce vei vrea sa incepi nu poate fi inceput, nimic din ce vrei sa repari nu poate fi reparat, pentru ca toate incep de la tine. Incepe cu tine si vei incepe sa traiesti! Din interior spre exterior si nu invers!

Trecutul este o parte din tine, care iti apartine cu toate lucrurile bune sau rele care ti s-au intamplat. Nu poti sa negi timpul care s-a scurs si nici rezultatul faptelor tale. Esti singurul in masura sa se judece sau nu pe sine. Sunt etape din trecut pe care ai vrea sa le stergi. Si nu ma refer la cele de care te rusinezi ci la cele care te-au durut, acolo unde te-ai simtit la pamant. La acele momente in care ai simtit ca ramii fara aer, cand ti-ai simtit inima cum ti se fringe si un val de caldura iti umple corpul, ca esti viu si totusi te simti de parca ai murit.

Si au tot fost astfel de momente iar in final ai decis ca nu vrei sa retraiesti o drama continua si le-ai ascuns undeva in strafundul tau crezand ca nu vor mai iesi niciodata la suprafata sau ca totul va ramine undeva in timp ca o afacere de incheiat intre tine si Dumnezeu. Hmm! Esti sigur ca nu rabufnesc?

Pentru a putea trai Prezentul va trebui sa te ierti si sa fii tu asa cum esti! Nu ai voie in fata sufletului tau sa te simti un invins si sa traiesti cu vina in suflet. Ar insemna ca ai murit deja si esti doar o proiectie a ceea ce ai fost candva. Iarta-te! Iarta-i si pe cei care te-au adus in starea in care esti! Ai sansa de a te elibera. De ce? Sau de cine?

Te vei elibera de incarcatura negativa a faptelor tale de care nu esti multumit, de toate secretele cele mai ascunse, de durere, de esec, de cei ce te-au ranit, de tot.

Si ce se va intampla? Vei simti cum fiecare inpiratie iti umple corpul de lumina si energie si fiecare expiratie elibereaza greutatea amintirilor tale. Vei elibera plinul de trecut si vei face loc prezentului. Vei face loc pentru un nou inceput in care sa poti ordona lucrurile si viata ta. Vei primi cheia succesului tau personal pentru ca va ramane in tine esenta lucrurilor.

Cum? O faci privindu-te in tine aducand in constient momentele. Fii convins ca vei stii ce sa faci cu ele. Vei trai nostalgia, durerea, lacrimile, vei vedea culorile, ploaia, oamenii, vei simti caldura, atingerea, frigul, toamna, vei auzi numele tau. Spune cu voce tare numele tau si simte-ti sufletul!

Vei deveni constient de ceea ce inseamna iubire, bucurie, fericire si de toate minunile pe care le vrei in viata ta. Poti sa faci si o lista cu ce iti doresti. Fa-o chiar acum! Vei incepe sa devii tu! Iar ceea ce este cel mai important sa intelegi este ca nimeni nu este vinovat. Toate cate au fost… au fost doar alegeri, au fost o conjunctura din care ai facut parte, toate au fost cu un scop in viata ta, pentru a te pregati sa devii cine esti azi, tu insati!

.....iar eu te imbratisez asa cum esti, copilule drag.....



Scrisoare reala, primita de mine si publicata in volumul "Cel care se intoarce"

Parerea ta conteaza