sâmbătă, 25 iulie 2015

Lotiunea cu sclipici

Am intins mana spre noptiera si cu ochii inchisi am cotrobait printre sticlutele pe care Adela le tinea mereu la indemana. Care mai de care mai aromate. Am prins una si i-am intins-o fetei. 
- Fa-mi un masaj! I-am poruncit.
- Inca zece euro daca vrei....imi spuse oprindu-se din miscarea de du-te vino pe care o facea pe spatele meu imbracata doar in bichinii ei ieftini. Imi placea senzatia de catifelare pe care mi-o dadea pielea de caprioara care acoperea portiunea dintre picioarele ei.
- Nu ma intereseaza. Vreau masaj!
Fata, fara sa imi dea de inteles nimic din ce urma sa patesc, incepu sa ma maseze. Mainile ei moi imi erau antipatice. Nu avea putere si parca imi framanta spatele in sila. De zece euro ce puteam sa cer? Plictisit, m-am intors si sorbind ultima inghitura din sticla de coniac i-am poruncit din nou:
- SI cu fata. Si stii tu ce trebuie sa faci mai departe. Dupa poti sa pleci.
......
Fara sa ma trezeasca, Adela a intrat in camera si a ramas inmarmurita. Zaceam in pat cu spatele in sus si un picior atarnand pe pe margine. Spatele imi era acoperit de sclipici. Ridic privirea si vad ceasul aratand ora 6 dimineta. Pe noptiera de langa mine si in jurul ei, pe parchet, lotiunile si parfumurile iubitei mele zaceau imprastiate. Cei 200 de euro nu mai erau pe masa, semn ca prostituata plecase asa cum i-am cerut. Nu imi aminteam cand. Asta fu o usurare insa doar pentru cateva secunde, pana cand intrebarea Adelei ma trezi din amorteala.
- Ce ai facut cu lotiunea mea de corp cu glitter?
- Ce ma? Ce e aia? am intrebat-o buimacit, cu ochi sinceri,
- Esti dat cu ea. Aia cu sclipici!
- Eu?
- Mai e altcineva decat noi doi...acum, in casa?
- Acum?
M-a secerat!
- M-am dat eu cu ea ma dupa ce am facut dus. Lasa-ma sa dorm! E sase dimineata!
Dupa ce i-am raspuns sigur pe mine mi-am trantit capul inapoi in perna.
- Eduard....Esti dat pe spate cu sclipici, futu-ti gura ma-tii ! De cand esti tu contorsionist sa te dai singur pe spate cu lotiune de corp!"
" Ochii ei purtau culorile fiecarui vis din care ma trezisem prea devreme..."

Semnat: Cea care a urmat

"Deși știu că ultima persoană pe care ai vrea să o asculţi sunt eu, imi rezerv dreptul de a fi egoistă, de a-ţi vorbi in ciuda voinţei tale. 

Vreau să știi că nu mă simt vinovată, nu imi pare rău pentru urmele pe care le-a lasat pe pielea mea. Nu imi pare rău pentru parfumul care incă mi-a rămas in haine. Și nu imi pare rău nici pentru gustul amar de tutun si alcool pe care mi l-a lăsat. N-am să imi caut scuze și cu atât mai puţin lui. Dar știi... oamenii fac lucruri oribile atunci când rămân singuri. Și mai ales când se intâlnesc doi și aleg să iși ucidă singurătatea unul celuilalt. 

Asta am incercat noi să facem. Asta a incercat el să facă. Așa a decis el sa te uite. A vrut să inlocuiască culoarea ochiilor tăi cu dezastrul care se adapostește in ai mei. A vrut. Sunt sigură că pentru o secundă a vrut. Dar totodată sunt femeie si știu atunci când un barbat e prezent doar cu trupul. Simt. Iar in glasul lui am simţit de fiecare data prezenţa ta. Da. Te-am simţit pe tine acolo pentru că in braţele lui eram eu, dar nu și in suflet. Am simţit cum vroia să te strige, să te cheme, sa se ridice de langă mine si să plece in căutarea ta. L-am inţeles. I-am inţeles disperarea din săruturi, din strânsoarea in care ma ţinea, din respiraţia stinsa.

 L-ai văzut vreodată așa? I-ai simţit vreodata braţele goale, strângându-te cu toată forţa? Te-ai innabușit vreodată in respiraţia lui? Te-a cuprins vreodată atât de tare incât să nu mai ai cale de scăpare? Așa a fost el in noaptea aceea. In noaptea noastră. Lasă-ma să o numesc a noastră deși știu că tu ai fost la fel sau poate mult mai prezentă decât mine , chiar și așa absentă cum ai fost. Știu că imbrăţișările, știu că săruturile, știu că tot ce mi-a dăruit mie îţi era menit ţie. Știu ca poate te vedea pe tine in mine. Sau poate eu am fost cea care ii amintea cel mai putin de tine. Poate nu te-a gasit deloc in mine. Poate de aceea a vrut sa te stearga din memorie. Dar pe cine prostesc? Pe cine incerc să mint? Mi-a vorbit despre tine, femeie! Mi-a spus despre zâmbetul tău. Nu ţi l-am văzut niciodată, insă dacă e ca al lui, mi-l pot imagina. Știi și tu ce zâmbet are. Doamne cum mi-a batut inima prima data când l-am văzut. Așa iţi bate și tie de fiecare dată când apare? Și ţie iti sare afară din piept? Lui da. De fiecare dată când ii apari in gânduri. Mi-am odihnit capul pe pieptul lui. Am putut să simt cum bătăile ii creșteau din când in când. Știam. Știam că tu provoci asta inăuntrul lui, că tu creezi haosul si totodata armonia in omul ăsta atât de calculat. Știam că tu vei rămâne acolo la el, in timp ce eu voi pleca dimineata. Ca tu esti aleasa, in timp ce eu am fost acolo sa-i incalzesc inima in lipsa ta. Așa că te rog, nu-mi rupe inima. Uită de mine si intoarce-te la el. Nu-l lăsa in braţele altei femei. Tu ești unica, iar alta femeie ar fi otravă. Nu-ti face griji. Nu vei găsi amintiri cu mine prin el. Am hotărât amandoi să le aruncăm, așa cum ne-am aruncat unul in braţele celuilalt. Ne-am debarasat de ele ca de haine. Iar daca te intorci, să nu ii pomenești de mine. Spune-i doar ca te-ai intors și nu mai pleci. Mai spune-i te rog, tot ce eu nu am avut curaj sa ii spun atunci. Spune-i ca ai observat cum ochii lui incep să semene cu cerul atunci cand cântă cantecul lui preferat. Spune-i.....De fapt... nu ii mai spune nimic. Doar iubeste-l. Iubește-l așa cum il iubesc eu incă din noaptea aceea. Ca o nebună. Fără să iţi pese ca vei pierde tot ce ai câștigat pana atunci. Iubește-l cu foc si groază. Știu că pe mine mă urăști, dar pe el iubește-l. El merită."

Parerea ta conteaza